Dani Vrbasa 2018 – dvodnevna obuka rukovanja banjalučkim kolom

Poštovani ribolovci, ljubitelji prirode,

“Sporstko ribolovno društvo Banja Luka” zajedno sa udruzenjem “Mladica” će u mjesecu avgustu održati promociju banjalučkog kola. U sklopu promocije će se održati i radionica, na kojoj će naši mladi ribolovci naučiti tehniku zabacivanja banjalučkim kolom. Radionica će biti namijenjena prvenstveno djeci, a svakako su dobro došli i starije kolege ribolovci. Promocija će se održati u sklopu manifestacije ”Dani Vrbasa”.

Banjalučko kolo je ribolovačka alatka koja je toliko jednostavna izgledom i načinom izrade, a istovremeno i jako komplikovana za ribare iz drugih gradova. Ribolov “kolom” je zahtjevan, ali samo u početku, dok se ne nauči pravilno rukovati sa njim. I upravo zbog ovog mističnog rukovanja „kolom“ ove godine na eko festivalu organizujemo dvodnevnu obuku za djecu od 8 do 14 godina, nakon čega će steći pravo na sertifikat i bedž koji će im omogućiti ulazak u malu školu ribolova.

Obuku će vršiti članovi Sportsko-ribolovnog društva Banja Luka koji će zajedno sa djecom prikazati i čin poribljavanja pastrmke. Biće prikazan promo film o izradi ove pecaroške alatke. Prijave se vrše na email: green.vrbas@gmail.com

Scroll to top